Det eneste der tæller, er den tænkning, du aktiverer NU.

Fortryder du ting, som er sket i dit liv? Det gør jeg. Big time. Når jeg kommer i tanke om det, bliver jeg frustreret. For jeg betaler en pris i dag, som jeg helst var foruden. Men jeg går ikke...

Sisse Find Nielsen

Fortryder du ting, som er sket i dit liv? Det gør jeg. Big time. Når jeg kommer i tanke om det, bliver jeg frustreret. For jeg betaler en pris i dag, som jeg helst var foruden.

Men jeg går ikke rundt og ærgrer mig. Det er nemlig noget andet, end at fortryde. På tilsvarende vis er jeg utryg ved fremtiden, men jeg går ikke rundt og bekymrer mig om den. Kun sådan kan jeg trives med min fortid og med udsigten til fremtiden.

Det er sandsynligt, at der er sket noget i din fortid eller vil ske noget i din fremtid, som ikke er rart. Men ingen af delene er noget, der sker lige nu. Det er noget, du allerede har tacklet eller vil tackle, når den tid kommer.

Lige nu sker der ikke noget i fortiden eller i fremtiden, for hverken fortid eller fremtid eksisterer i nutiden. Det er udelukkende erindringer eller forestillinger, som du afspiller i dit hoved nu. 

På nøjagtig samme måde, som du afspiller en gysertrailer. Den kan handle om din fortid eller fremtid, men du kan kun afspille den nu. For nu er reelt det eneste tidspunkt dit liv nogensinde kan udfolde sig i. Der har aldrig eksisteret – og der kommer aldrig til at eksistere et tidspunkt, hvor dit liv ikke er nu.

Tror du mig ikke? Så tænk blot tilbage på noget, du engang har oplevet i fortiden. Tænkte du dengang: ”wauw, her sidder jeg i fortiden og oplever noget”. I guess not. Dengang var det nu. Og når du oplever noget i fremtiden, vil det også opleves som nu. 

Der er kun NU og det vil der altid kun være!

Fortid og fremtid har ingen selvstændig eksistens. Det, du betragter som din martrende fortid er en erindring, som du aktiverer nu. Og det, du betragter som en faretruende fremtid er en forestilling, som du gør dig nu. Når du tænker på fortiden eller fremtiden, gør du det altid nu. 

Det er altså den tænkning, du gør dig eller ikke gør dig nu, som bestemmer hvordan du har det. Hvis du bekymrer dig om fremtiden, bliver du stresset og angst nu. Hvis du grubler over fortiden, bliver du deprimeret nu. Hvis ikke du gør nogen af delene, er der bare nu. 

Og det er jo fantastisk, for det er dig, der bestemmer hvad du foretager dig nu. Og derfor dig, der kan bestemme hvordan du vil have det.

På tirsdag kl. 16.00 og kl. 19.00 starter det sidste metakognitive gruppeforløb på denne side af sommerferien. Hvis du vil eje dit humør nu, skal du tilmelde dig. Nu.

Metakognitiv gruppeterapi koster kr. 3950,- som betales ved tilmelding eller opsplittes i 6 rater (rente og gebyrfrit), som trækkes på selve kursusdagene. Du kan læse mere om finansierings- og tilskudsmuligheder og tilmelde dig her: https://heypeople.dk/metakognitiv-gruppeterapi/

Kh Sisse, heypeople.

Relaterede
tanker om tanker

 • Angst

  Den egentlige årsag til stress og angst (og hvordan du får bugt med begge dele)

  Døjer du med stress og angst, som du ikke kan få ordentlig bugt med? I så fald skal du ikke lægge dig på sofaen og ’mærke efter’. Tværtimod. Du skal give dine metakognitive overbevisninger et serviceeftersyn. Hvis du lægger dig på sofaen...

  Sisse Find Nielsen
 • Bliv klogere

  Eksamensangst

  Eksamensangst, eksamensskræk eller præstationsangst. Ja, kært barn har mange navne. Eller rettere sagt svært barn har mange navne, for mange har det så svært med at gå til eksamen, at de udvikler eksamensangst. Langt de fleste af os oplever nervøsitet...

  Sisse Find Nielsen
 • Bliv klogere

  Stressbehandling

  Stressbehandling kræver først og fremmest, at man erkender at man er stresset – og du er ikke alene. I Danmark oplever 10-12% af befolkningen symptomer på alvorlig stress hver dag, og sygefravær på grund af arbejdsbetinget stress koster det danske...

  Sisse Find Nielsen