Metakognitiv gruppeterapi – Slip stress, angst og depression på kun 6 uger.

Deltag på landets eneste evidensbaserede metakognitive gruppeforløb. Kurset afholdes af psykologerne Sisse Find og Carsten Juul, som er advanced level metakognitive terapeuter og psykologerne bag forskningen. Tilmeld dig nu og genvind din indre ro og balance på kun 6 uger.
Se datoer for vores åbne hold her.
Pris kr. 3.950,-
Varighed 6 uger.
Forløbstype Gruppeforløb.
Tilmeld dig her

Metakognitiv gruppeterapi

Metakognitiv gruppeterapi er skabt til dig, der leder efter en manual, en vejledning og klare anvisninger på, hvad du skal gøre HER &NU for at overvinde stress, angst og depression.

Vores metakognitive gruppeforløb blev lanceret tilbage i 2013 og er blandt de to eneste klinikker i landet, der tilbyder et metakognitivt gruppeforløb, der har dokumenteret effekt. Når du deltager i vores metakognitive gruppeforløb, er du garanteret behandling af højeste kvalitet, udført af psykologerne bag forskningen.

I metakognitiv gruppeterapi arbejder du udelukkende med dine egne problemstillinger. Det er således ikke nødvendigt, at du deler dine tanker og følelser med de andre i gruppen, for at opnå effekt af forløbet. På den måde er der ingen risiko for, at du spilder din tid på at høre om problemer og reaktioner, du ikke kan identificere dig med – eller at dine problemer “drukner” i mængden af problemer.

 

Er metakognitiv gruppeterapi noget for mig?

Sandsynligvis ja! Langt de fleste mennesker med ondt i livet som skyldes stress, angst og depression får en markant forbedret livskvalitet efter deltagelse på vores metakognitive gruppeforløb. Forløbet er også ideelt til dig, der ønsker at forebygge stress og udbrændthed – eller blot ønsker mere overskud i hverdagen.

Hvis du kan nikke genkendende til ét eller flere af disse udsagn, vil du have udbytte af vores metakognitive gruppeterapi:  

 • Tankemylder og tankespind stresser mig om dagen og holder mig vågen om natten.
 • Mine bekymringer og grublerier føles ukontrollerbare.
 • Jeg sover skidt om natten – og det bekymrer mig også.
 • Jeg er ofte trist og bange for ting, som andre ikke tænker over.
 • Jeg er på vagt overfor situationer, tanker og følelser, jeg oplever som truende.
 • Jeg har ubehagelige fysiske fornemmelser, som ikke kan være sunde for kroppen.
 • Jeg befinder mig sommetider mentalt i en ‘glasboble’ adskilt fra virkeligheden.
 • Jeg har forsøgt mig med ro og mindfulness meditation – uden den store succes.
 • Jeg har været i forskellige slags terapier, men synes ikke rigtig, det har hjulpet.
 • Jeg har nok stress – det føles i hvert fald sådan.

Hvad er metakognitiv terapi?

Metakognitiv terapi er en særdeles effektiv korttidsterapi til behandling af psykisk lidelse og mistrivsel. Metoden adskiller sig markant fra al anden terapi, herunder klassisk kognitiv terapi (CBT), der handler om at afdække, bearbejde og omstrukturere klientens negative tanker og følelser.

I metakognitiv terapi er man ikke særligt optaget af klientens negative tanker og følelser, da man betragter dem som normale og uden relevans for psykisk lidelse. Til gengæld er man optaget af at afvikle et særligt uheldigt opmærksomhedssyndrom kaldet Cognitive Attentional Syndrome (CAS), som man anser for bagvedliggende årsag til psykisk lidelse. Når CAS er fjernet, vil klientens psykiske symptomer fortage sig så meget, at vedkommende ikke længere opfylder et diagnosekriterie.

Du kan læse mere om metakognitiv terapi og Cognitive Attentional Syndrome (CAS) her.

Hvorfor gruppeterapi?

I metakognitiv gruppeterapi kan du få effektiv behandling uden at gå på kompromis med diskretionen.

Metakognitiv gruppeterapi er ikke traditionel gruppeterapi, hvor du sidder i rundkreds og ’bearbejder’ dine tanker og følelser – og bliver klogere på dig selv.

Nyere psykologisk forskning fastslår nemlig, at dét, at blive ’klogere på sig selv’ ikke er ensbetydende med, at man får det bedre. I nogle tilfælde kan det ligefrem have den modsatte effekt.

Hvis du ønsker at forbedre din psykiske trivsel, skal du først og fremmest blive klogere på den bagvedliggende årsag til psykiske helbredsproblemer. Læs eksempelvis om den egentlige årsag til stress og angst her. Du skal også blive klogere på den psykologiske værktøjskasse, der kan afhjælpe helbredsproblemerne – og lære at mestre den. Den læring opnås hurtigt i en gruppe, da alle i gruppen trænes i brugen af samme værktøjer.

Det sociale aspekt i gruppen skal dog ikke undervurderes heller. Den udtalte støtte, der ligger i at være sammen med andre i ”samme båd”, er en stærkt medvirkende faktor til den succes, deltagere på forløbet oplever.

I metakognitiv gruppeterapi får du veldokumenteret psykologisk behandling på en måde, hvor du kan bevare 100% diskretion omkring dine personlige forhold. Resultaterne af vores gruppeforløb taler for sig selv – læs vores forskningsartikel her

Hvad får jeg ud af gruppeforløbet:

En vaccination mod stress, angst og depression

Det er ikke helt forkert at kalde metakognitiv gruppeterapi for en vaccination mod stress, angst og depression. Metakognitiv gruppeterapi handler nemlig ikke om at undgå problemer, men om at lære at tackle dem på måder, hvor du undgår at blive syg af dem.

I metakognitiv gruppeterapi vil du få nye og banebrydende værktøjer, som du kan bruge resten af livet til at holde dig fri af psykisk lidelse. Du får:

 • Behandling af de psykologer, som står bag forskningen i metakognitiv gruppeterapi.
 • En betydelig forbedring af din livskvalitet.
 • Redskaber til at afmontere bekymringer og tankespind.
 • Frihed fra vedvarende ubehagelige kropslige symptomer.
 • Et effektivt bolværk mod stress.
 • Viden om de mekanismer, der skaber angst og depression – og indsigt i hvordan du overvinder dem.
 • En værktøjskasse fuld af øvelser, så du kan fastholde mentalt overskud i fremtiden.

Gør op med det dårlige liv – NU!

Vi ved, at det kan føles som et stort skridt at komme i gang med psykologisk behandling. Heldigvis ved vi også, at lettelsen og friheden der opstår bagefter er det hele værd.

Tag fat i os i dag – så besvarer vi gerne dine spørgsmål og fortæller om dine muligheder for et forløb hos os. Du kan samtidig høre mere om tilskudsmulighederne og om mulighederne for at betale dit forløb over flere gange.

Kontakt os på telefon 31 77 07 57 eller send os en mail via kontaktformularen. Vi glæder os til at tale med dig!

Dine kursusledere

Kurset afholdes af psykolog Sisse Find eller psykolog Carsten Juul, som begge er advanced level metakognitive terapeuter. Hos Heypeople møder du aldrig en uerfaren terapeut, da det udelukkende er psykologer, som har lavet behandlingen i Adrian Wells’ originale forskningsbaserede metakognitiv gruppeforløb, der varetager samtlige gruppeforløb. Der er altså evidens for, at vores metakognitiv gruppeterapiforløb virker.

Praktisk information

Hvad koster metakognitiv gruppeterapi?

Kr. 3950,- (330 pr. time), som kan opsplittes i 6 rater som trækkes på kursusdagene.

Hvis du er medlem af sygeforsikring ‘danmark’ og tilmelder dig pga. angst eller depression, får du yderligere et tilskud, så timeprisen bliver kr. 180,- for voksne under 26 år og kr. 230,- for voksne over 25 år. Bemærk, at du kun kan få tilskud til Carstens hold.

Hvem er de andre deltagere i gruppen?

Helt almindelige mennesker. Alle mennesker kan udvikle tankemønstre, som giver psykiske helbredsproblemer. Når disse tankemønstre ændres, vil eventuelle psykiske symptomer aftage og livskvaliteten stige.

Hvor og hvornår møder jeg op?

Metakognitiv gruppeterapi ligger på samme ugedag og tidspunkt hver gang i Bredgade 30, 1260 Kbh. K. Der er parkeringshus i Dronningens Tværgade 4, og gå-afstand til ‘Kongens Nytorv’ og ‘Marmorkirken’ metrostation og Østerport S-tog station.

Hvem egner gruppeforløbet sig til?

Forløbet er velegnet til behandling af stress, angst, depression, søvnproblemer, udbrændthed og belastningsreaktioner. Det er ikke velegnet til personlighedsforstyrrelser og psykotiske tilstande eller hvis du har akutte selvmordstanker.

Tilmelding

 • KBH: Tirsdag d. 30 juli kl. 16.00-18.00

  Ved Carsten Juul Dato: 30. jul. 2024 – 3. sep. 2024

 • KBH: Tirsdag d. 30 juli kl. 18.30-20.30

  Ved Sisse Find Dato: 30. jul. 2024 – 3. sep. 2024

 • KBH: Mandag d. 5 august kl. 15.30-17.30

  Ved Sisse Find Dato: 5. aug. 2024 – 9. sep. 2024

 • ONLINE: Onsdag d. 7 august kl. 9.00 – 11.00

  Ved Carsten Juul Dato: 7. aug. 2024 – 11. sep. 2024

Det siger tidligere deltagere

 • Cecilie Fihl

  2. januar 2023

  Jeg døjer ikke længere med den der slags altomsluttende panikangst.

  Jeg stiftede kendskab med angst på 1. semester af teologi (19 år), og fandt først god hjælp til at forstå hvad angst egentlig var og er, da jeg blev præsenteret for Læs mere

 • Idalouisa Golriz Frost

  20. december 2022

  Jeg har fået mit liv igen!

  I et år (!!) havde jeg bragende helbredsangst. Hver. Fucking. Dag troede jeg at jeg fejlede noget alvorligt. Jeg besluttede mig for at tilmelde mig det metakognitiv Læs mere

 • Louise Kristensen

  1. oktober 2021

  Metakognitiv terapi som recovery fra psykisk sygdom.

  Jeg deltog i efteråret i Sisses metakognitive forløb, og jeg vil på alle måder anbefale det! Det gælder både for dig som vil undgå stress og angst og gerne vil tage Læs mere

 • Rebekah Lewis

  17. maj 2020

  Det var tankerne om at have stress og angst, der gjorde, at jeg havde det så skrækkeligt.

  Jeg hørte om metakognitiv terapi gennem en kollega, som både havde hørt vidunderlige ting fra en ven samt har en søn som har været igennem et forløb. Jeg havde længe Læs mere

 • Agnethe Kirstine Grøn

  17. maj 2020

  Jeg kan varmt anbefale et metakognitivt gruppeforløb hos Carsten.

  Jeg kan varmt anbefale et metakognitivt gruppeforløb hos Carsten. På bare 6 uger har jeg med ret simple teknikker lært at forholde mig til mine tanker og følelser, når de Læs mere

 • Missona Aston

  23. februar 2020

  Kurset i Metakognitiv Terapi var for mig en kæmpe øjenåbner.

  Kurset i Metakognitiv Terapi var for mig en kæmpe øjenåbner og det bedste redskab, jeg har fået i meget lang tid – måske nogensinde. Og det kommer altså fra én, som har Læs mere

 • Camilla Kallehauge

  23. februar 2020

  Mit liv er blevet lettere, lykkeligere og mere befriende efter jeg har lært disse værktøjer hos Sisse.

  Da vi startede, var jeg lidt nervøs fordi det var et gruppe-forløb, men det endte med at være en klar fordel. Der var plads til alle, og Sisse styrede gruppen med kyndig Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Er du i tvivl om noget, så tag fat i os i dag.

Ring på tlf. 31 77 07 57 eller send en mail på hey@heypeople.dk eller via kontaktformularen.
Vi glæder os til at tale med dig!

 • Du behøver ikke en lægehenvisning for at deltage i metakognitiv gruppeterapi. Metakognitiv gruppeterapi er billigere (kr. 330,- pr. time) end den egenbetaling, du selv skal afholde, når du har en lægehenvisning til psykolog. Hvis du har en lægehenvisning betaler du selv kr. 412,75,- for første konsultation og kr. 344,17,- for efterfølgende konsultationer. Bemærk, at sygeforsikringen ”danmark” giver tilskud til behandling af angst og/eller depression.
 • Der er maksimalt 8 deltagere i en fremmøde gruppe og max. 9 på onlineholdet.
 • Metakognitiv gruppeterapi består af 12 sessioner fordelt over 6 uger (6 x 2 timer). I sommerperioden kører vi også intensivt forløb af 4 x 3 sessioner. Hver session har sit eget tema, så bestræb dig på at komme til alle sessioner.
 • Nej, du kan kun købe et helt gruppeforløb.
 • Metakognitiv terapi er en uhyre enkel terapiform, som er nem at lære. Metoden virker, hvis man bruger den. Det handler først og fremmest om at ændre tænkevaner. Nogen mennesker oplever metoden som en åbenbaring og bryder omgående med gamle usunde tankemønstre. Andre har sværere ved at ændre tankevaner og har behov for flere sessioner. Metakognitiv terapi er generelt en korttidsterapi.