Online metakognitiv gruppeterapi
– få effektiv behandling via sikker forbindelse.

Deltag på online udgaven af vores populære metakognitive gruppeforløb og få behandling i dine egne trygge og private omgivelser. Vi tilbyder også metakognitiv gruppeterapi i København.
Tilmeld dig her
Pris 3.950,-
Varighed 6 uger.
Forløbstype Online forløb.
Tilmeld dig her

Få styr på din stress, angst eller depression med online gruppeterapi

Slip stress, angst og depression på 6 uger!

Har du svært ved at finde ro og nærvær? Har du bekymringer, tankemylder og grublerier, som har taget overhånd? Frygter du, hvad tankerne gør ved dig? Og har du vanskeligt ved at håndtere stærke følelser?

Sådan behøver det ikke være! Med online metakognitiv gruppeterapi kan disse problemer blive fortid.

Vi mødes på en sikker online platform særligt velegnet til gruppeforløb. Løsningen giver en fleksibel mødeform og egner sig til dig, der bor langt væk – eller har andre grunde til ikke at møde fysisk op.

Online metakognitiv gruppeterapi er ikke ’traditionel’ gruppeterapi, hvor du sidder i rundkreds og ’bearbejder’ dine tanker og følelser – og bliver klogere på dig selv. Det er en forskningsbaseret terapiform, der på 6 uger effektivt lærer dig at slippe stress, angst og depression.

Uden at skulle tale i øst og vest om løst og fast, bliver du udstyret med nye evidensbaserede værktøjer, der fremmer mental sundhed og trivsel. Du får al den viden, indsigt og support, der er nødvendig for at forstå – og bruge værktøjerne.

Er online metakognitiv gruppeterapi noget for mig?

Hvis du kan nikke genkendende til ét eller flere af disse udsagn, er du selvskreven til en plads på holdet:

 • Tankemylder forstyrrer mig om dagen og holder mig vågen om natten.
 • Mine bekymringer og grublerier har taget overhånd.
 • Jeg er ofte trist over eller bange for ting, som andre ikke tænker over.
 • Jeg er på vagt overfor ting og tanker, jeg føler er truende.
 • Jeg har ubehagelige fornemmelser i kroppen og frygter at blive syg af stress.
 • Jeg har forsøgt mig med forskellige former for terapi – uden succes.
 • Jeg har prøvet at geare ned – uden held.
 • Jeg vil videre nu – ud af hovedet og ind i livet!

Metakognitiv gruppeterapi fører bevisligt til færre psykiske helbredsproblemer.

Online metakognitiv gruppeterapi er online-udgaven af vores populære metakognitive gruppeterapi forløb, som er resultatet af et 2-årigt forskningsprojekt under psykologiprofessor Dr. Adrian Wells. Psykologerne Carsten Juul, Pia Callesen og Sisse Find Nielsen var primære behandlere på forskningsprojekt. Du kan læse mere om forskningen her.

I 6 uger trænes du i anvendelsen af banebrydende metakognitive værktøjer under supervision fra gruppens metakognitive terapeut. Gennem træningen og den nye psykologiske viden, du tilegner dig, vil du opleve markant mere trivsel og langt færre psykiske helbredsproblemer.

Du kan forvente en lang række aha-oplevelser efterhånden som dine forestillinger om, hvordan din psyke fungerer bliver vendt på hovedet. Jo mere du tager de nye redskaber til dig, jo mere vil dit nærvær, velvære og mentale overskud vokse.

Hvad får jeg ud af online forløbet?

 • Du får viden om de tankevaner, der skaber stress, angst og depression.
 • Du får indsigt i redskaber og værktøjer, der kan overvinde dem.
 • Du får kontrol over tankemylder, bekymringer og grublerier.
 • Du får træning i at tage ’mentale pauser’ fra tankerne.
 • Du får træning i at være nærværende og mentalt til stede.
 • Du får øvelser, der træner og vedligeholder mentalt overskud og undgår psykiske helbredsproblemer.
 • Du lærer en masse af de øvrige deltageres spørgsmål og erfaringer.

Virker terapi, selvom det er online?

De metakognitive værktøjer er overordentlig effektive, når du forstår at bruge dem. Det er ikke afgørende, om du tilegner dig værktøjerne ved fremmøde eller online. Det afgørende er, at du får en grundig indføring af en erfaren terapeut, så du bruger værktøjerne 100% korrekt.

Hos heypeople varetager erfarne psykologer alle onlineforløb. Vi har højeste niveau af uddannelse i metakognitiv terapi, og står bag den epokegørende forskning i metakognitiv gruppeterapi.

Hvordan er det at gå i online gruppeterapi?

I online metakognitiv gruppeterapi ser og hører vi tydeligt hinanden. Der er altså tale om en “rigtig” gruppe nøjagtig som på vores fysiske gruppeforløb. På den måde opnår du alle fordelene ved et gruppeforløb, også selvom det foregår online. For eksempel indser du hurtigt, at du ikke er alene med negative tanker og følelser. Du opdager også, at du ikke er spor “unormal” , men at du træffer nogle valg og beslutninger, som fører til mentale helbredsproblemer. Du indser også, at du nemt og hurtigt kan træffe andre valg, som giver dig væsentlig mere mentalt overskud.

Online metakognitiv gruppeterapi starter allerede, når du har tilmeldt dig gruppeforløbet. I forbindelse med din tilmelding modtager du et e-hæfte med informationer og en opgave, som du skal lave inden vi mødes til første session. Når forløbet begynder, vil du få yderligere instruktioner og hjemmeopgaver, som du skal lave mellem de enkelte sessioner.

Skal jeg have særligt udstyr for at deltage i online gruppeterapi?

Nej! Du behøver hverken særligt udstyr eller teknisk snilde for at deltage i onlineforløbet. Det eneste du skal bruge er:

 • en computer eller tablet med webcam – og gerne et headset eller høretelefoner.
 • en stabil internetforbindelse.
 • Sørg for at opholde dig et uforstyrret sted under møderne.

Vi guider dig igennem de få enkle trin, du skal følge for at komme online. Har du ikke så meget erfaring med at begå dig online, hjælper vi dig, så du lynhurtig bliver fortrolig med mødeformen.

Hvorfor vælge metakognitiv online gruppeterapi?

Der kan være mange grunde til at vælge vores online metakognitive gruppeterapi. Her er blot nogle af dem:

 • Du sparer transporten i en hektisk hverdag.
 • Det føles rart og trygt, at få terapi i hjemlige omgivelser.
 • Du bruger i forvejen nettet til alt, så hvorfor ikke til online terapi?
 • Du bor i udlandet og søger behandling på dansk.
 • Du er syg eller svækket og magter ikke at gå ud.
 • Du vil gå i et metakognitivt gruppeforløb, som der er evidens for virker og som afholdes af psykologer.

Tilmelding

 • ONLINE: Intensivt sommerforløb kl. 16.00-18.00 (mandag & torsdag i 3 uger) FÅ PLADSER.

  Ved Carsten Juul Dato: 15. jul. 2024 – 31. jul. 2024

 • KBH: Intensivt sommerforløb kl. 18.30-20.30 (mandag & torsdag i 3 uger) FÅ PLADSER.

  Ved Carsten Juul Dato: 15. jul. 2024 – 1. aug. 2024

 • KBH: Tirsdag d. 30 juli kl. 16.00-18.00

  Ved Carsten Juul Dato: 30. jul. 2024 – 3. sep. 2024

 • KBH: Tirsdag d. 30 juli kl. 18.30-20.30

  Ved Sisse Find Dato: 30. jul. 2024 – 3. sep. 2024

 • KBH: Mandag d. 5 august kl. 15.30-17.30

  Ved Carsten Juul Dato: 5. jun. 2024 – 9. sep. 2024

 • ONLINE: Onsdag d. 7 august kl. 9.00-11.00

  Ved Carsten Juul Dato: 7. aug. 2024 – 11. sep. 2024

Dine kursusledere

Kurset afholdes af psykolog Sisse Find Nielsen eller Carsten Juul. Hos Heypeople møder du aldrig en uerfaren gruppeterapeut, da det udelukkende er erfarne advanced level metakognitive psykologer, der har forsket i metakognitiv gruppeterapi, som varetager samtlige gruppeforløb.

Praktisk information

Hvad koster metakognitiv gruppeterapi?

Kr. 3950,- (330 pr. time), som kan opsplittes i 6 rater som trækkes på kursusdagene.

Hvis du er medlem af sygeforsikring ‘danmark’ og tilmelder dig pga. angst eller depression, får du yderligere et tilskud, så timeprisen bliver kr. 180,- for voksne under 26 år og kr. 230,- for voksne over 25 år. Bemærk, at du kun kan få tilskud til Carstens hold.

Hvem er de andre deltagere i gruppen?

Helt almindelige mennesker. Alle mennesker kan udvikle tankevaner, som giver psykiske helbredsproblemer. Når disse tankevaner ændres, vil de psykiske symptomer aftage og livskvaliteten stige.

Hvordan kommer jeg online?

Inden den første session modtager du en e-mail med et link til vores sikre online platform udviklet specielt til terapeutiske sessioner. Det er meget enkelt at tilgå platformen og kræver ikke teknisk snilde.

Hvem egner gruppeforløbet sig til?

Forløbet er velegnet til behandling af stress, angst, depression, søvnproblemer, udbrændthed og belastningsreaktioner. Det er ikke velegnet til personlighedsforstyrrelser og psykotiske tilstande eller hvis du har akutte selvmordstanker.

Ofte stillede spørgsmål

Er du i tvivl om noget, så tag fat i os i dag. Ring til os på tlf. 31 77 07 57 eller send os en mail på hey@heypeople.dk eller via kontaktformularen. Vi glæder os til at tale med dig!

 • Du behøver ikke en lægehenvisning for at deltage i metakognitiv gruppeterapi. Metakognitiv gruppeterapi er billigere (kr. 330,- pr. time) end den egenbetaling, du selv skal afholde, når du har en lægehenvisning til psykolog. Hvis du har en lægehenvisning til psykolog, skal du betale kr. 412,75,- for første konsultation og kr. 344,17 kr, for efterfølgende konsultationer. Bemærk, at sygeforsikringen ”danmark” giver tilskud til gruppeterapi for behandling af angst og/eller depression.
 • Der er maksimalt 8 deltagere i en fremmøde gruppe og max. 10 på onlineholdet.
 • Metakognitiv gruppeterapi består af 12 sessioner fordelt over 6 uger (6 x 2 timer). I sommerperioden kører vi også intensivt forløb af 4 x 3 timer. Hver session har sit eget tema, så bestræb dig på at komme til alle sessioner.
 • Nej, du kan kun købe hele gruppeforløbet.
 • Metakognitiv terapi handler om at ændre tankevaner. Redskaber og instruktioner får du i gruppen, men det er dig, der skal bruge redskaberne mellem sessionerne for at opnå effekt. Jo mere vedholdende du er til at bruge dem, des bedre effekt får du.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Hvis du ønsker at booke et forløb, kan du gøre det via vores onlinebooking. Bemærk også, at vi tilbyder individuel online terapi.

Er du i tvivl om noget, så tag fat i os i dag.
Ring på tlf. 31 77 07 57 eller send en mail på hey@heypeople.dk eller via kontaktformularen.
Vi glæder os til at tale med dig!