Individuel metakognitiv terapi – effektiv korttidsbehandling af stress, angst og depression

Har du stress, angst eller depression? Eller døjer du med tankemylder og indre uro? Få effektiv og veldokumenteret korttidsterapi uden ventetid! Vi er universitetsuddannede psykologer og forskere med højeste niveau af uddannelse og erfaring i metakognitiv behandling.
Kontakt os her
Pris Fra kr. 1.500,-
Forløbstype Individuelt
Varighed Variabelt
Bestil tid

Hvad er individuel terapi?

I individuel terapi arbejder du alene med din psykolog. På den måde kan du dele dine tanker og følelser i et trygt og fortroligt rum.

I et individuelt forløb tilpasser vi terapien efter dine unikke mål og behov. Forløbet er fleksibelt og kan planlægges, så det passer ind i din kalender. Vi anbefaler, at der maksimalt går 1-2 uger mellem sessionerne, så du hurtigt kan mærke en bedring og samtidig reducere antallet af sessioner samlet set.

Individuel terapi kan foregå ved fysisk fremmøde i København, over telefonen eller online, og du kan sagtens veksle mellem de forskellige former.

Hvordan er et forløb?

Det kan være rart på forhånd at vide, hvad du kan forvente, når du skal starte i individuel terapi. Vi har derfor skitseret et forløb fra start til slut, som vi håber, kan være med til at skabe ro og klarhed over, hvad du kan forvente, når du starter i et forløb hos os. 

Et individuelt terapiforløb indledes altid med en grundig samtale for at få indblik i dine udfordringer og ønsker til terapien. Vi vil også spørge ind til din baggrund og de initiativer, du hidtil har taget for at håndtere situationen. Du vil naturligvis også blive præsenteret for den metakognitive metode, så du har en klar idé om, hvordan vi kommer til at arbejde.

I den første session udarbejdes en såkaldt sagsformulering. Formålet er – sammen med dig – at identificere de tankemønstre, der bidrager til dine udfordringer og uønskede symptomer. Vi vil også afdække de metakognitive overbevisninger, der styrer disse mønstre.

Sagsformuleringen giver os en klar fælles forståelse af problemets kerne og løsning. Mange oplever en betydelig lettelse, når de pludselig forstår årsagen til deres udfordringer og kan begynde at ane en vej ud af problemerne, som de ikke tidligere har set.

Endelig vil vi begynde at udforske nogle nye strategier, der kan hjælpe dig med at overvinde dine udfordringer og nå dine mål. Samtalen afsluttes med en opsummering af de emner, vi har talt om, og hvis du føler, at vi kan hjælpe dig, planlægger vi de efterfølgende sessioner.

Alle sessioner afsluttes med en overskuelig hjemmeopgave, som vil støtte dig i din proces mellem sessionerne.

I de efterfølgende sessioner vil du blive introduceret til forskellige teknikker og øvelser, herunder detached mindfulness, som vil hjælpe dig med at reducere overdreven tankeaktivitet og frigøre dig fra selvdestruktive tankemønstre.

Vi følger løbende op på, hvordan du har det, og hvordan dine tankemønstre og metakognitive overbevisninger ændrer sig.

Med disse ændringer vil du opleve at have færre psykiske symptomer, uanset hvilke symptomer du indledningsvist havde. Dette skyldes, at metakognitiv terapi er en transdiagnostisk tilgang, der sigter mod at behandle en bred vifte af symptomer på tværs af forskellige psykiske udfordringer og diagnoser.

Med de ændrede tankemønstre og overbevisninger følger som regel også en række positive adfærdsændringer. Det kan for eksempel være, at du ikke længere undgår ting af frygt, eller at du ikke længere ‘dulmer’ dine følelser. Du vil generelt føle dig mere i ro og tryg ved dine tanker og følelser.

Vi følger også op på hjemmeopgaven og de erfaringer, du har gjort dig siden sidste session. Hvis det er nødvendigt, supplerer vi med yderligere værktøjer, såsom flere detached mindfulness-øvelser eller opmærksomhedstræning, hvis det er relevant.

Når du føler dig overbevist om, at dine tanker og følelser hverken er farlige eller ukontrollerbare, og når du ikke længere tror, at overdrevne spekulationer og bekymringer hjælper dig, vil du forventningsvist have det så godt, at det er blevet tid til den afsluttende session.

I den sidste session laver vi en opsamling af forløbet og udarbejder en detaljeret plan for, hvordan du håndterer fremtidige udfordringer og undgår tilbagefald.

Et individuelt forløb strækker sig typisk over 6-12 sessioner afhængigt af problemstillingen.

Er det krævende at gå i individuel terapi?

Individuel terapi bliver ofte fremstillet som en hård og intens proces, hvor man graver dybt i sig selv og konfronterer sine ubevidste barndomstraumer.

Ikke desto mindre er det en ensidig og unuanceret fremstilling af terapi, primært opfundet af filmens og litteraturens verden for at skabe dramatisk effekt. Desuden skildres ofte en terapiform, som har historisk betydning, men ikke nødvendigvis er understøttet af videnskabelig evidens.

Virkeligheden er dog langt mindre dramatisk, især når du går i metakognitiv terapi. Metakognitiv terapi er langt fra en smertefuld proces. Faktisk oplever de fleste klienter en kolossal lettelse, når de opdager, at der er en naturlig og endda ufarlig forklaring på deres problemer og uønskede psykiske symptomer.

Metakognitiv terapi er heller ikke en mystisk proces, hvor vi analyserer og fortolker alt, hvad du siger. Tværtimod er vi oprigtigt interesseret i at forstå hvad du oplever. Jo bedre vi forstår det, desto bedre kan vi hjælpe dig.

Vigtigst af alt er individuel metakognitiv terapi en ligeværdig proces, hvor vi samarbejder om at forbedre din livskvalitet.

Individuel terapi eller gruppeterapi?

Du kan få metakognitiv terapi både i gruppe og individuelt. Begge terapiformer er effektive og har en dokumenteret effekt. Valget mellem individuel terapi og gruppeterapi afhænger af dine personlige præferencer.

Nogle foretrækker den personlige opmærksomhed og skræddersyede tilgang i individuel terapi, mens andre foretrækker gruppedynamikken og den tryghed der ligger i at vide, at man ikke er alene og der findes en veldefineret vej til at få det bedre, som alle i gruppen følger.

Lad ikke tvivl om effekten afgøre dit valg af behandling: Vi er blandt de to eneste klinikker i landet, som tilbyder et metakognitivt gruppeforløb, der er evidens for virker. Læs mere om forskningen her.

Evidensbaseret metakognitiv behandling

Vi anvender metakognitiv terapi til behandling af stress og psykiske lidelser.

Metakognitiv terapi er en målrettet og effektiv behandlingsmetode sammenlignet med andre terapiformer. Den adskiller sig fra traditionel terapi ved at være meget struktureret og løsningsfokuseret.

Hvor man i traditionel terapi arbejder med de ting, der tilfældigvis opstår i terapirummet, fokuserer man i metakognitiv terapi på at identificere og ændre et specifikt tankemønster, der anses for at være bagvedliggende årsag til alle former for psykiske symptomer. Den strukturerede tilgang muliggør en hurtig og effektiv behandling af stress, angst, OCD, PTSD og depression.

Du behøver ikke en diagnose for at gå til psykolog

Metakognitiv terapi er ikke begrænset til behandling af psykiske lidelser.

Du behøver ikke en formel diagnose for at begynde i metakognitiv terapi. Terapien fokuserer på de fælles tankemønstre og metakognitive processer, der ligger til grund for alle former for psykisk mistrivsel. Uanset om du har en officiel diagnose eller blot oplever almindelige psykiske udfordringer i livet, kan du drage nytte af metakognitiv terapi.

De metakognitive strategier og teknikker er således gavnlige for alle, der ønsker at forbedre deres mentale velvære og håndtere udfordringer som bekymringer, stress og negative tankemønstre.

Sådan kommer du i gang med et forløb hos os

Vi tilbyder individuel terapi i Bredgade i Indre København og landsdækkende telefon- og online terapi til dig, der ønsker at få behandling i dine egne private omgivelser.

Du kan booke tid direkte i onlinebookingen eller ved at sende en mail via kontaktformularen nederste på siden. Har du afklarende spørgsmål inden da, kan du booke en gratis uforpligtende forsamtale med en af vores psykologer.

Vi brænder for vores arbejde.

Alle vores psykologer er universitetsuddannede psykologer og forskere med flere specialistuddannelser i metakognitiv terapi. Vi er løbende på kurser og videreuddannelse, så vi hele tiden er opdaterede indenfor vores felt. Læs mere om psykologerne her.

Har du en henvisning til psykolog?

Heypeople er ikke en del af den offentlige sygesikring, men vi kan stadig hjælpe dig. I vores metakognitive gruppeforløb kan du få psykologbehandling med dokumenteret effekt til kr. 330,- pr. time, hvilket er billigere end den egenbetaling, du selv skal afholde med en lægehenvisning til psykolog.

Hvis du er medlem af sygeforsikringen ‘danmark’, får du yderligere et tilskud, så timeprisen er kr. 180,- for voksne under 26 år og kr. 230,- for voksne over 25 år.

Bemærk, at alle kan deltage i metakognitiv gruppeterapi. Du behøver ikke at have en lægehenvisning, hverken for at deltage eller for at få tilskud fra sygeforsikringen ‘danmark’.

Vores priser og tilskudsmuligheder

Priser

Individuel terapi kr. 1.500,-
Individuel session v. Sisse Find kr. 2.000,-
Individuel coaching ex. moms kr. 2.000,-
Metakognitiv gruppeterapi, voksne (12 sessioner) kr. 3.950,-

Tilskud til behandling

Hvis du har en sundhedsforsikring, kan du få hurtig og gratis behandling efter forudgående aftale med dit forsikringsselskab – læs mere her. Du kan også få tilskud fra sygeforsikringen ”danmark” til behandling hos heypeople – læs mere her.

Bestil et individuelt forløb

Hvis du ønsker at booke et individuelt forløb, kan du skrive i kontantformularen nedenfor eller booke direkte i onlinebookingen.

Er du i tvivl om noget, så tag fat i os i dag. Du kan ringe til os på tlf. 31 77 07 57 eller booke en gratis uforpligtende forsamtale via onlinebookingen.