E-boks angst

Har du også e-boks angst? Så læs med. Når du indser, at dine følelser af angst og ubehag opstår som følge af dine tanker og forestillingsevne frem for selve e-boksen, udvikler du evnen til at reducere din angst og tackle beskederne i e-boksen på en mere konstruktiv måde.

Sisse Find Nielsen
e-boks angst

Vi beklager, hvis overskriften skræmte livet af dig, men det var faktisk meningen. For hvis du begyndte at svede og dit hjerte gik i stå et øjeblik, så står det lysende klart, at dine følelser kommer fra dine tanker. For der er ingenting sket i dit liv, bortset fra at vi lige har aktiveret din fantasi.

Det er vigtigt at forstå, hvor vores følelser kommer fra, da flere og flere mennesker udvikler angst. Og i takt med samfundsudviklingen kommer der hele tiden nye ting, vi kan udvikle angst for. For det eneste, det kræver, er at vi bekymrer os tilstrækkeligt meget om det.

F.eks. er det efterhånden de færreste af os, som lider af telefonboksangst. Til gengæld lider flere og flere af os af e-boksangst. Det skyldes ikke, at telefonboksangst principielt ikke findes, for det gør det i princippet. Men fordi vi aldrig tænker på telefonbokse, findes det ikke. Og omvendt: fordi vi bekymrer os om e-boksen, findes e-boksangst.

Joooo men…” indvender du sikkert. ”Der kommer jo rent faktisk alt muligt skræmmende i e-boksen”. Jo tak, det er vi klar over. For det vælter også ind med post fra både SKAT, Region Hovedstaden og jeg-skal-komme-efter-dig i vores e-boks.

Og det “trigger” bestemt også os. For det er sådan vores tanker fungerer: De giver os følelser!

Det er altså ikke e-boksen, der udstråler angst følelser, som vi så kan mærke. Vi mærker kun vores tanker. Det gælder i bred forstand, dvs. både når vi gør os egentlige tanker og når vi mere eller mindre ubevidst tolker en sansning, som f.eks. når vi mærker en let brise, der bevæger sig igennem rummet.

Vi slipper aldrig for, at nogle ting vil vække vores angst. Og e-boksen er et godt eksempel. Men der er stor forskel på et forbigående jag i maven og så en konstant angst for hvad der mon dumper ind i e-boksen.

Det første får vi alle. Sidstnævnte kræver, at vi vedvarende bekymrer os eller på andre måder overbeskæftiger os med tankerne om e-boksen. F.eks. ved konstant at tjekke den, bevidst ignorere den eller ved ligefrem helt at slette den.

Selv hvis der skulle vise sig at dukke noget slemt op i e-boksen, så bliver situationen kun værre af, at vi også har angst. I så fald tænker vi ikke særlig klart og har ikke overskud til at håndtere det slemme. Hvis vi derimod formår at tænke klart, bliver det nemmere at håndtere den slemme situation.  

At forstå, at vores følelsesmæssige reaktioner stammer fra vores tanker, giver os magten til at håndtere angst konstruktivt. Ved at reagere med klar tænkning og ikke lade angst dominere vores handlemåde, kan vi bedre håndtere selv udfordrende situationer.

Har du svært ved at håndtere e-boksangst eller andre former for angst? Vi er her for at hjælpe. Kontakt vores psykologer for støtte, vejledning og redskaber til at tackle dine udfordringer med angst.

Se vores Instagram reel om e-boks angst.

Relaterede
tanker om tanker

 • Hvad er overtænkning?
  Bliv klogere

  Overtænkning

  Hvad er overtænkning? Bliv klogere på overtænkning og lær at befri dig fra den indre støj. I dette blogindlæg forklarer vi, hvad der ligger til grund for overtænkning, og hvordan du kan slippe af med den uendelige spiral af negative tanker og følelser. Er du klar til at sige farvel til byrden af overtænkning?

  Sisse Find Nielsen
 • Bekymringer bliver aldrig til virkelighed.
  Bliv klogere

  Bekymringer bliver aldrig til virkelighed.

  Er du også træt af at høre folk sige, at 80-90 % af dine bekymringer ikke bliver til virkelighed? Det forstår vi godt! Det er vildt irriterende at høre, især hvis man er overbekymret. Det er også noget sludder. Læs hvorfor nedenfor.

  Sisse Find Nielsen
 • Hvad er vinterdepression?
  Bliv klogere

  Hvad er vinterdepression?

  Vinterdepression er kendetegnet ved udtalt tristhed og mangel på energi om vinteren. Ikke desto mindre har vinterdepression intet direkte at gøre med årstiden. Derfor er der ingen grund til at kæmpe imod årstidens karakteristika ved f.eks. at få lysterapi i forsøget på at kompensere for det manglende sollys. Læs videre og opnå en dybere forståelse af vinterdepression.

  Sisse Find Nielsen