Det er NU forandringen sker!

Overtænkning omkring fortiden og uvisheden om fremtiden er ofte forbundet med angst.  Det er også spild af både tid og livskvalitet i selve det øjeblik, du gør det. For alternativ kunne du bruge øjeblikket på at skabe en federe fremtid...

Sisse Find Nielsen

Overtænkning omkring fortiden og uvisheden om fremtiden er ofte forbundet med angst. 

Det er også spild af både tid og livskvalitet i selve det øjeblik, du gør det. For alternativ kunne du bruge øjeblikket på at skabe en federe fremtid baseret på dine erfaringer fra fortiden. Du kunne altså bruge fortiden konstruktivt på din fremtid – hvordan skal din fremtid egentlig se ud?

Og ja, det er nemmere sagt end gjort. Ellers var det ikke et problem for mange.

Vi oplever, at hovedparten af vores kunder bruger det forhåndenværende øjeblik på at spekulere over det næste øjeblik. Med den konsekvens, at de forpasser adgangen til øjeblikket, der eksisterer her og nu. Fordi overtænkning tager over.

Og det er tragisk. Især når de fleste af dem længes efter at leve mere spontant.

Men hovedpointe her er: Hvis du er fastlåst i en lignende situation og gerne vil ud af den. Så skal du ikke overveje en forandring, men rent faktisk foretage den. Lige nu. 

Så længe du forbereder din forandring, forandrer du dig ikke. Først, når du ikke forbereder dig længere, men rent faktisk går i gang med forandringen, sker der noget.

Overtænkning er ikke vejen til forandring

Når det drejer sig om psykisk trivsel, kan du ikke tænke dig til forandring. 

For dine tanker forholder sig til dit forandringsprojekt på samme måde, som de forholder sig til alt andet: 

Ved at prøve at regne din forandring ud – og problematisere den!

Dine tankers vane med altid at forholde sig problematisk til alting og konstant søge løsninger på problemer, er ikke din vane

Det er bare dine tanker, der opfører sig, som tanker gør. For tanker er et problemløsningskoncept fast installeret i sindet, der problematiserer alting.

Din vane, er vanen med at orientere dig mod tankerne og have uanet tiltro til, at givet de rigtige input, vil tankerne før eller siden diske op med en løsning. 

Slip tankerne!

Hvis du længes efter at slippe tankerne, og hungrer efter at være i direkte kontakt med det liv, du allerede har, skal du kun foretage dig én ting: 

Ændre vane og vende dit indre blik væk fra tankerne og hen imod livet, som det rent faktisk udfolder sig.

Du kan ændre vane på et øjeblik og således omgående forandre dig – også selvom din tanker vil fortsætte med at opfinde problemer, der skal løses. 

Lyder det lettere sagt end gjort, kan du få hjælp af din egen motiverende psykolog, som med fuld fokus på dig og din målsætning hjælper dig med at opnå holdbare resultater. Det kan både være i individuel terapi, coaching eller gruppeforløb.

Ring eller skriv til os på tlf. 31 77 07 57 eller hey@heypeople.dk, så booker vi en samtale.

Relaterede
tanker om tanker

 • Negative følelser - slip af med dem
  Bliv klogere

  Negative følelser og hvorfor de er svære at komme af med

  Vi kender alle sammen til at blive ramt af negative følelser som vrede, angst, tristhed, skyldfølelse og afsky. For vi løber alle sammen ind i situationer, som gør os vrede og bange og vækker afsky i os. For de fleste...

  Sisse Find Nielsen
 • Individuel terapi
  Bliv klogere

  Mentalt overskud

  Hvis mentalt overskud kunne købes på dåse, ville det blive revet ned fra hylderne. Ifølge Psykiatrifonden har mere end 700.000 voksne hvert år symptomer på psykisk sygdom, men det er ikke kun mennesker med psykisk sygdom, der melder om manglende...

  Sisse Find Nielsen
 • Bliv klogere

  Er du nervøs? Få 4 tips til at håndtere din nervøsitet

  Er du nervøs? Guess what. Det er vi også sommetider. Også selvom vi er psykologer. No shit. Så sent som forleden dag var vi pænt nervøse her i huset. Vi skulle holde et oplæg for en stor virksomhed, som vi...

  Sisse Find Nielsen