Det er NU forandringen sker!

Overtænkning omkring fortiden og uvisheden om fremtiden er ofte forbundet med angst.  Det er også spild af både tid og livskvalitet i selve det øjeblik, du gør det. For alternativ kunne du bruge øjeblikket på at skabe en federe fremtid...

Sisse Find Nielsen

Overtænkning omkring fortiden og uvisheden om fremtiden er ofte forbundet med angst. 

Det er også spild af både tid og livskvalitet i selve det øjeblik, du gør det. For alternativ kunne du bruge øjeblikket på at skabe en federe fremtid baseret på dine erfaringer fra fortiden. Du kunne altså bruge fortiden konstruktivt på din fremtid – hvordan skal din fremtid egentlig se ud?

Og ja, det er nemmere sagt end gjort. Ellers var det ikke et problem for mange.

Vi oplever, at hovedparten af vores kunder bruger det forhåndenværende øjeblik på at spekulere over det næste øjeblik. Med den konsekvens, at de forpasser adgangen til øjeblikket, der eksisterer her og nu. Fordi overtænkning tager over.

Og det er tragisk. Især når de fleste af dem længes efter at leve mere spontant.

Men hovedpointe her er: Hvis du er fastlåst i en lignende situation og gerne vil ud af den. Så skal du ikke overveje en forandring, men rent faktisk foretage den. Lige nu. 

Så længe du forbereder din forandring, forandrer du dig ikke. Først, når du ikke forbereder dig længere, men rent faktisk går i gang med forandringen, sker der noget.

Overtænkning er ikke vejen til forandring

Når det drejer sig om psykisk trivsel, kan du ikke tænke dig til forandring. 

For dine tanker forholder sig til dit forandringsprojekt på samme måde, som de forholder sig til alt andet: 

Ved at prøve at regne din forandring ud – og problematisere den!

Dine tankers vane med altid at forholde sig problematisk til alting og konstant søge løsninger på problemer, er ikke din vane

Det er bare dine tanker, der opfører sig, som tanker gør. For tanker er et problemløsningskoncept fast installeret i sindet, der problematiserer alting.

Din vane, er vanen med at orientere dig mod tankerne og have uanet tiltro til, at givet de rigtige input, vil tankerne før eller siden diske op med en løsning. 

Slip tankerne!

Hvis du længes efter at slippe tankerne, og hungrer efter at være i direkte kontakt med det liv, du allerede har, skal du kun foretage dig én ting: 

Ændre vane og vende dit indre blik væk fra tankerne og hen imod livet, som det rent faktisk udfolder sig.

Du kan ændre vane på et øjeblik og således omgående forandre dig – også selvom din tanker vil fortsætte med at opfinde problemer, der skal løses. 

Lyder det lettere sagt end gjort, kan du få hjælp af din egen motiverende psykolog, som med fuld fokus på dig og din målsætning hjælper dig med at opnå holdbare resultater. Det kan både være i individuel terapi, coaching eller gruppeforløb.

Ring eller skriv til os på tlf. 31 77 07 57 eller hey@heypeople.dk, så booker vi en samtale.

Relaterede
tanker om tanker

 • Hvad er overtænkning?
  Bliv klogere

  Overtænkning

  Hvad er overtænkning? Bliv klogere på overtænkning og lær at befri dig fra den indre støj. I dette blogindlæg forklarer vi, hvad der ligger til grund for overtænkning, og hvordan du kan slippe af med den uendelige spiral af negative tanker og følelser. Er du klar til at sige farvel til byrden af overtænkning?

  Sisse Find Nielsen
 • Bekymringer bliver aldrig til virkelighed.
  Bliv klogere

  Bekymringer bliver aldrig til virkelighed.

  Er du også træt af at høre folk sige, at 80-90 % af dine bekymringer ikke bliver til virkelighed? Det forstår vi godt! Det er vildt irriterende at høre, især hvis man er overbekymret. Det er også noget sludder. Læs hvorfor nedenfor.

  Sisse Find Nielsen
 • Hvad er vinterdepression?
  Bliv klogere

  Hvad er vinterdepression?

  Vinterdepression er kendetegnet ved udtalt tristhed og mangel på energi om vinteren. Ikke desto mindre har vinterdepression intet direkte at gøre med årstiden. Derfor er der ingen grund til at kæmpe imod årstidens karakteristika ved f.eks. at få lysterapi i forsøget på at kompensere for det manglende sollys. Læs videre og opnå en dybere forståelse af vinterdepression.

  Sisse Find Nielsen