Det er NU forandringen sker!

Overtænkning omkring fortiden og uvisheden om fremtiden er ofte forbundet med angst.  Det er også spild af både tid og livskvalitet i selve det øjeblik, du gør det. For alternativ kunne du bruge øjeblikket på at skabe en federe fremtid...

Sisse Find Nielsen

Overtænkning omkring fortiden og uvisheden om fremtiden er ofte forbundet med angst. 

Det er også spild af både tid og livskvalitet i selve det øjeblik, du gør det. For alternativ kunne du bruge øjeblikket på at skabe en federe fremtid baseret på dine erfaringer fra fortiden. Du kunne altså bruge fortiden konstruktivt på din fremtid – hvordan skal din fremtid egentlig se ud?

Og ja, det er nemmere sagt end gjort. Ellers var det ikke et problem for mange.

Vi oplever, at hovedparten af vores kunder bruger det forhåndenværende øjeblik på at spekulere over det næste øjeblik. Med den konsekvens, at de forpasser adgangen til øjeblikket, der eksisterer her og nu. Fordi overtænkning tager over.

Og det er tragisk. Især når de fleste af dem længes efter at leve mere spontant.

Men hovedpointe her er: Hvis du er fastlåst i en lignende situation og gerne vil ud af den. Så skal du ikke overveje en forandring, men rent faktisk foretage den. Lige nu. 

Så længe du forbereder din forandring, forandrer du dig ikke. Først, når du ikke forbereder dig længere, men rent faktisk går i gang med forandringen, sker der noget.

Overtænkning er ikke vejen til forandring

Når det drejer sig om psykisk trivsel, kan du ikke tænke dig til forandring. 

For dine tanker forholder sig til dit forandringsprojekt på samme måde, som de forholder sig til alt andet: 

Ved at prøve at regne din forandring ud – og problematisere den!

Dine tankers vane med altid at forholde sig problematisk til alting og konstant søge løsninger på problemer, er ikke din vane

Det er bare dine tanker, der opfører sig, som tanker gør. For tanker er et problemløsningskoncept fast installeret i sindet, der problematiserer alting.

Din vane, er vanen med at orientere dig mod tankerne og have uanet tiltro til, at givet de rigtige input, vil tankerne før eller siden diske op med en løsning. 

Slip tankerne!

Hvis du længes efter at slippe tankerne, og hungrer efter at være i direkte kontakt med det liv, du allerede har, skal du kun foretage dig én ting: 

Ændre vane og vende dit indre blik væk fra tankerne og hen imod livet, som det rent faktisk udfolder sig.

Du kan ændre vane på et øjeblik og således omgående forandre dig – også selvom din tanker vil fortsætte med at opfinde problemer, der skal løses. 

Lyder det lettere sagt end gjort, kan du få hjælp af din egen motiverende psykolog, som med fuld fokus på dig og din målsætning hjælper dig med at opnå holdbare resultater. Det kan både være i individuel terapi, coaching eller gruppeforløb.

Ring eller skriv til os på tlf. 31 77 07 57 eller hey@heypeople.dk, så booker vi en samtale.

Relaterede
tanker om tanker

 • Metakognitiv Terapi

  Den egentlige årsag til stress og angst (og hvordan du får bugt med begge dele)

  Døjer du med stress og angst, som du ikke kan få ordentlig bugt med? I så fald skal du ikke lægge dig på sofaen og ’mærke efter’. Tværtimod. Du skal give dine metakognitive overbevisninger et serviceeftersyn. Hvis du lægger dig på sofaen...

  Sisse Find Nielsen
 • Bliv klogere

  Tankemylder

  Tankemylder er en form for overtænkning. Måske kender du følelsen. Dine tanker kører på højtryk og overtager dit sind. Du kan ikke finde ro. Tanker tager over, kører i ring og springer uafbrudt fra emne til emne, og du får...

  Sisse Find Nielsen
 • Bliv klogere

  Hvornår er det okay at være ked af det? Kom ud af depression!

  Depression og det at være deprimeret passer ikke altid ind i vores moderne samfund, hvor der er stort fokus på, at positivitet er vejen til succes. Hvad enten det handler om at klare sig godt på arbejdsmarkedet eller i kærlighedslivet,...

  Sisse Find Nielsen