Gruppeforløb

Metakognitiv gruppeterapi – sådan slipper du stress, angst og depression.

Deltag på vores populære gruppeforløb og få bugt med symptomer på stress, angst og depression.

Pris:
kr. 3.950,-
Varighed:
6 uger.
Forløbstype:
Gruppeforløb.
Tilmeld dig her

Få styr på din stress, angst eller depression

Har du stress, angst eller depression? Har spekulationer og bekymringer taget overhånd og styrer dit humør og liv? Frygter du, hvad tankerne gør ved dig? Og har du svært ved at håndtere stærke følelser?

Så er vores metakognitive gruppeforløb noget for dig! 

Metakognitiv gruppeterapi

Metakognitiv gruppeterapi er skabt til dig, der leder efter en manual, en vejledning og klare anvisninger på, hvad du skal gøre HER &NU for at overvinde stress, angst og depression. 

Vores metakognitive gruppeforløb er resultatet af et 2-årigt forskningsprojekt på Manchester Universitet ledet af den britiske psykologiprofessor Dr. Adrian Wells. Forskningen gik ud på at undersøge effekten af metakognitiv gruppeterapi efter en transdiagnostisk gruppeterapimanual udviklet af Dr. Wells. Psykologerne Carsten Juul, Pia Callesen og Sisse Find Nielsen var primære behandlere på forskningsprojektet – og tilbyder fortsat behandlingen i vores klinikker.

Er metakognitiv gruppeterapi noget for mig?

Sandsynligvis ja! Langt de fleste mennesker med ondt i livet som skyldes stress, angst og depression får en markant forbedret livskvalitet efter deltagelse på vores metakognitive gruppeforløb. Forløbet er også ideelt til dig, der ønsker at forebygge stress og udbrændthed – eller blot ønsker mere overskud i hverdagen.

Hvis du kan nikke genkendende til ét eller flere af disse udsagn, vil du have udbytte af vores metakognitive gruppeterapi:  

 • Tankemylder og tankespind stresser mig om dagen og holder mig vågen om natten.
 • Mine bekymringer og grublerier føles ukontrollerbare.
 • Jeg sover skidt om natten – og det bekymrer mig også.
 • Jeg er ofte trist og bange for ting, som andre ikke tænker over.
 • Jeg er på vagt overfor situationer, tanker og følelser, jeg oplever som truende.
 • Jeg har ubehagelige fysiske fornemmelser, som ikke kan være sunde for kroppen.
 • Jeg befinder mig sommetider mentalt i en ‘glasboble’ adskilt fra virkeligheden.
 • Jeg har forsøgt mig med ro og mindfulness meditation – uden den store succes.
 • Jeg har været i forskellige slags terapier, men synes ikke rigtig, det har hjulpet.
 • Jeg har nok stress – det føles i hvert fald sådan.

Hvad er metakognitiv terapi?

Metakognitiv terapi er en særdeles effektiv korttidsterapi til behandling af psykisk lidelse og mistrivsel. Metoden adskiller sig markant fra al anden terapi, herunder klassisk kognitiv terapi (CBT), der handler om at afdække, bearbejde og omstrukturere klientens negative tanker og følelser.

I metakognitiv terapi er man ikke særligt optaget af klientens negative tanker og følelser, da man betragter dem som normale og uden relevans for psykisk lidelse. Til gengæld er man optaget af at afvikle et særligt uheldigt opmærksomhedssyndrom kaldet Cognitive Attentional Syndrome (CAS), som man anser for bagvedliggende årsag til psykisk lidelse. Når CAS er fjernet, vil klientens psykiske symptomer fortage sig så meget, at vedkommende ikke længere opfylder et diagnosekriterie.

Du kan læse mere om metakognitiv terapi og Cognitive Attentional Syndrome (CAS) her.

Hvorfor gruppeterapi?

I metakognitiv gruppeterapi kan du få effektiv behandling uden at gå på kompromis med diskretionen.

Metakognitiv gruppeterapi er ikke traditionel gruppeterapi, hvor du sidder i rundkreds og ’bearbejder’ dine tanker og følelser – og bliver klogere på dig selv.

Nyere psykologisk forskning fastslår nemlig, at dét, at blive ’klogere på sig selv’ ikke er ensbetydende med, at man får det bedre. I nogle tilfælde kan det ligefrem have den modsatte effekt. 

Hvis du ønsker at forbedre din psykiske trivsel, skal du først og fremmest blive klogere på den bagvedliggende årsag til psykiske helbredsproblemer. Du skal også blive klogere på den psykologiske værktøjskasse, der kan afhjælpe helbredsproblemerne – og lære at mestre den. Den læring opnås hurtigt i en gruppe, da alle i gruppen trænes i brugen af samme værktøjer.

I metakognitiv gruppeterapi arbejder du udelukkende med dine egne problemstillinger. Det er således ikke nødvendigt, at du deler dine tanker og følelser med de andre i gruppen, for at opnå effekt af forløbet. På den måde er der ingen risiko for, at du spilder din tid på at høre om problemer og reaktioner, du ikke kan identificere dig med – eller at dine problemer “drukner” i mængden af problemer.

Det sociale aspekt i gruppen skal dog ikke undervurderes heller. Den uudtalte støtte, der ligger i at være sammen med andre i ”samme båd”, er en stærkt medvirkende faktor til den succes, deltagere på forløbet oplever. 

I metakognitiv gruppeterapi får du veldokumenteret psykologisk behandling på en måde, hvor du kan bevare 100% diskretion omkring dine personlige forhold. Resultaterne af vores gruppeforløb taler for sig selv – læs vores forskningsartikel her

Nærmest en vaccination mod stress, angst og depression

Det er ikke helt forkert at kalde metakognitiv gruppeterapi for en vaccination mod stress, angst og depression. Metakognitiv gruppeterapi handler nemlig ikke om at undgå problemer, men om at lære at tackle dem på måder, hvor du undgår at blive syg af dem.

I metakognitiv gruppeterapi vil du få nye og banebrydende værktøjer, som du kan bruge resten af livet til at holde dig fri af psykisk lidelse.

Hvad får jeg ud af gruppeforløbet:

 • En betydelig forbedring af din livskvalitet.
 • Redskaber til at afmontere bekymringer og tankespind. 
 • Frihed fra vedvarende ubehagelige kropslige symptomer.
 • Et effektivt bolværk mod stress. 
 • Viden om de mekanismer, der skaber angst og depression – og indsigt i hvordan du overvinder dem.
 • En værktøjskasse fuld af øvelser, så du kan fastholde mentalt overskud i fremtiden.

Gør op med det dårlige liv – NU!

Vi ved, at det kan føles som et stort skridt at komme i gang med psykologisk behandling. Heldigvis ved vi også, at lettelsen og friheden der opstår bagefter er det hele værd. 

Tag fat i os i dag – så besvarer vi gerne dine spørgsmål og fortæller om dine muligheder for et forløb hos os. Du kan samtidig høre mere om tilskudsmulighederne og om mulighederne for at betale dit forløb over flere gange.

Kontakt os på telefon 31 77 07 57 eller send os en mail via kontaktformularen. Vi glæder os til at tale med dig!

Dine kursusledere

Kurset afholdes af psykolog Sisse Find eller psykolog Carsten Juul.

Hos Heypeople møder du aldrig en uerfaren gruppeterapeut, da det udelukkende er erfarne metakognitive psykologer, som varetager samtlige gruppeforløb.

Praktisk information

Har du andre spørgsmål?
Gå til oftest stillede spørgsmål.

Hvad koster metakognitiv gruppeterapi?

Kr. 3950,- som betales ved tilmelding eller opsplittes i 6 rater som trækkes på kursusdagene. Sygeforsikring “danmark” giver kr. 1200,- i tilskud til behandling af angst og depression. Du behøver ikke en lægehenvisning for at få tilskud. Patientlån.dk tilbyder finansiering af Metakognitiv gruppeterapi.

Hvem er de andre deltagere i gruppen?

Helt almindelige mennesker. Alle mennesker kan udvikle tænkevaner, som giver psykiske symptomer og gør dem mindre velfungerende. Når disse tænkevaner ændres, vil man opleve symptomlindring og føle sig velfungerende igen.

Hvor møder jeg op?

Metakognitiv gruppeterapi afholdes i Bredgade 30, 1260 København K. Der er parkeringspladser i parkeringshuset Dronningens Tværgade 4, blot 2 minutter væk. Der er gå-afstand til ‘Kongens Nytorv’ og ‘Marmorkirken’ metrostation og Østerport S-tog station.

Hvem egner forløbet sig til?

Forløbet er velegnet til behandling af stress, angst, depression, søvnproblemer, udbrændthed og belastningsreaktioner. Det er ikke velegnet til behandling af personlighedsforstyrrelser, psykotiske tilstande eller akutte selvmordstanker. Her anbefaler vi individuel terapi.

Sommerhold i metakognitiv gruppeterapi

Kom med på vores populære metakognitive gruppeforløb – kogt ned til to intensive uger i sommerferien (uge 27 & 28). Indholdet er det samme, som på vores klassiske gruppeforløb. 

Hop med på et sommerhold og få 2 uger med:

 • intense øjenåbnere
 • øvelser så du kan fastholde mentalt overskud i fremtiden
 • viden om de mekanismer, der skaber stress, angst og depression – og ikke mindst indsigt i hvordan du overvinder dem
 • redskaber til at afmontere bekymringer og tankespind

Holdene starter 5 juli, hvor vi mødes mandag, onsdag og fredag i uge 27 og 28.

Tag iskaffen under armen, og få bugt med uro, bekymringer, grublerier og tankemylder. 

Hold og priser:

KØBENHAVN:
SOMMERHOLD (2 uger): Mandag, onsdag og fredag kl. 16-18 eller kl. 19-21 d. 5/7, 7/7, 9/7, 12/7, 14/7 og sidste gang 16/7 (uge 27 & 28).

ONLINEHOLD:
Torsdag d. 12. august kl. 15.00 – 17.00. Derefter d. 19. og 26. august samt 2., 9. og 16. september.

PRISER & TILSKUDSMULIGHEDER:
Metakognitiv gruppeterapi koster kr. 3950,- som betales ved tilmelding eller opsplittes i 6 rater (rente og gebyrfrit), som trækkes på selve kursusdagene. 

Sygeforsikring “danmark” giver kr. 1200,- i tilskud til deres medlemmer til behandling af angst og depression. Du behøver ikke en lægehenvisning for at få tilskud fra “danmark”.

Patientlån.dk tilbyder finansiering af forløbet og flere sundhedsforsikringer dækker også metakognitiv gruppeterapi. Forhør dig hos dit forsikringsselskab.

Det siger tidligere deltagere

Rebekah Lewis

Det var tankerne om at have stress og angst, der gjorde at jeg havde det så skrækkeligt

Jeg hørte om metakognitiv terapi gennem en kollega, som både havde hørt vidunderlige ting fra en ven samt har en søn som har været igennem et forløb. Jeg havde længe kæmpet med stress og angst og blev først sygemeldt fra arbejde og derefter ansat på nedsat tid. Efter et år kom symptomerne tilbage og jeg var så småt indstillet på, at dette ville noget jeg ville være ramt af resten af mit liv. (Jeg har også været ramt af stress 2 andre tidspunkter i mit liv). Jeg havde forsøgt hos psykolog, men blev frustreret da det ikke direkte hjalp mig med fx at håndtere mine angstanfald. Efter to sessioner i gruppeforløbet, var min indstilling allerede anderledes. Det lyder mega cliche og nærmest som en mirakel-kur, når jeg siger at jeg var tilbage på arbejde med det samme og ikke har haft en sygedag siden. Men det står nu så SOLEKLART, at det var tankerne om at have stress og angst, der gjorde at jeg havde det så skrækkeligt. Forinden forløbet gjorde jeg så ufattelige mange tiltag for at få det bedre. Færre aftaler, træk stikket konstant, meditation, ikke påtage for meget på arbejdet, undgå social kontakt og konstant fremadrettet tænkning ift. hvilke aftaler jeg kan lave og hvornår. Alle disse tiltag lavede jeg i frygt for at få et tilbagefald og blive hårdt ramt af stress og angst igen. ALT dette, skulle jeg faktisk holde op med i metakognitiv forløbet fordi det var tankerne om tilbagefaldet som gjorde mig så syg. Ikke nok med, at det var enormt befriende, følte jeg at jeg kunne være mig selv igen og har hverken haft angstanfald, stresssymptomer, sygemeldinger eller lign siden. Tankerne dukker regelmæssigt op igen, men har fået en hel værktøjskasse med hjem, som hjælper mig med at håndtere dem. Det er meget håndgribelige værktøjer og jeg har fyldt en hel notesbog med råd og øvelser som jeg kan benytte når de dårlige tanker dukker op igen. For det vil de – og det har jeg det HELT trygt ved!

Agnethe Kirstine Grøn

Jeg kan varmt anbefale et metakognitivt gruppeforløb hos Carsten.

Jeg kan varmt anbefale et metakognitivt gruppeforløb hos Carsten. På bare 6 uger har jeg med ret simple teknikker lært at forholde mig til mine tanker og følelser, når de løber løbsk og medfører stress og angst. Carsten er yderst behagelig og kompetent. Han formåede at føre os ind i principperne for metakognitiv terapi så jeg først forstod det rent intellektuelt og bagefter, uden ambivalens, kunne kaste mig 100% ud i at øve mig i, at lade mine tanker være tanker, uden at forholde mig til dem. Det har givet mig et stort mentalt overskud at jeg har begrænset den tid jeg bekymrer mig og grubler. Et overskud, som jeg kan bruge på andre mennesker og mine interesser. Det er ret simpelt, og det i sig selv kan virke provokerende i starten. Men Carsten var god til at forklare hvad metakognitiv kan, og også hvad det ikke kan. Jeg vil anbefale alle, der er udfordrede af tankemylder, angst eller stress at investere i et forløb hos Heypeople. Bedste hilsner Agnethe

Missona Aston, Fremtidsforsker, foredragsholder og strategisk rådgiver.

Kurset i Metakognitiv Terapi var for mig en kæmpe øjenåbner

Kurset i Metakognitiv Terapi var for mig en kæmpe øjenåbner og det bedste redskab, jeg har fået i meget lang tid – måske nogensinde. Og det kommer altså fra én, som har gjort sig i meditation, mindfulness og psykologi i mange år. Inden kurset var jeg ret skeptisk og tænkte, at det umuligt kunne lære mig noget, jeg ikke vidste i forvejen. Men en god ven, som selv havde taget kurset, insisterede og sagde, at jeg jo ikke var kommet af med mit problem (søvnløshed grundet tankemylder), og det havde han jo ret i. Og ret fik han. Sisse og metakognitiv terapi var lige det, jeg havde brug for. En konkret og nede-på-jorden tilgang til at lære sit sind at kende. Sisses facilitering og formidling er eminent. Teorien blev gjort så simpel, lettilgængelig og med levende eksempler, som vi alle på holdet kunne forholde os til. Sisse bruger også sig selv meget og skaber et rum for, at vi alle er i samme båd: Vi har alle et sind, udfordringer og svære følelser. Og vi har alle muligheden for at lære at være med vores tanker uden at være dem. Wow, det var en befrielse. For første gang i mit liv så jeg mit sind og mine tanker så tydeligt. Det var som om jeg pludselig kunne se ude fra og ind på maskineriet (tænkeriet), fremfor, som jeg oplever det i meditation, at være inde i hovedet og observere mine tanker. Jeg fik en distance, som jeg aldrig før har oplevet. Og Gud, hvor ville jeg ønske, at jeg havde været på Sisses kursus for 15 år siden! Sover jeg så som en sten nu? Nej, ikke helt. Men jeg har det MEGET bedre med mit sind, og jeg ved og kan mærke, at jo mere jeg “træner”, jo bedre bliver det. Jeg er dybt taknemmelig for, at min ven fik mig afsted og for at have fået denne filosofi og metode med mig. Jeg vil anbefale det til alle. Ikke kun til mennesker, som lider af stress, depression, angst eller søvnproblemer, men alle. Vi har alle godt af (brug for) at lære vores sind at kende, få redskaber til at at være i drift (som Sisse så præcist siger det) og til at tage os selv (vores tanker) mindre personligt og højtideligt.

Camilla Kallehauge

Mit liv er blevet lettere, lykkeligere og mere befriende efter jeg har lært disse værktøjer hos Sisse.

Da vi startede, var jeg lidt nervøs fordi det var et gruppe-forløb, men det endte med at være en klar fordel. Der var plads til alle, og Sisse styrede gruppen med kyndig hånd. For mig var forløbet særligt fedt, fordi vi fik et indblik i videnskaben der danner grundlag for den metakognitive teori. Det hjalp mig rigtig meget at have videnskaben som grundlag, idet jeg skulle afvænne mig fra den positive metaoverbevisning; at jeg troede jeg kunne tænke mig ud af mine problemer. Dette fandt jeg heldigvis hurtigt ud af ikke var sandt, og jeg er så glad for jeg ikke tøvede med at tilmelde mig dette forløb! Under mit metakognitive gruppe-forløb hos Sisse, er jeg virkelig blevet et andet menneske. Jeg er langt mindre bekymret i min hverdag og om fremtiden, og jeg kan tydeligt mærke hvor stort et pres dette har fjernet fra mine skuldre. Jeg føler ikke længere livet er så kompliceret, fordi jeg med de værktøjer jeg har lært hos Sisse, hele tiden kan holde mit fokus på de ting der betyder noget for mig. Jeg har virkelig lært at se min tilværelse mere klart, og på den måde kan jeg lettere se hvad jeg skal gøre for at øge min lykke i livet. Jeg vil anbefale dette forløb til alle, om de er stressede eller ej, fordi det giver gode værktøjer til livet.

Louise Bjerg Pedersen

Tak, er det første ord der falder mig ind når jeg skal beskrive det metakognitive forløb jeg har været på.

Det var præcis det som jeg havde søgt hos andre terapiformer, men først nu giver det hele mening. Jeg behøver ikke at leve anderledes og afholde mig fra ting, for Sisse har lært mig at jeg sagtens kan håndtere vanskelige følelser og situationer. Det kan alle! Jeg er begyndt at være mere i nuet og det giver meget mere livskvalitet til fremtiden. Jeg har grublet og bekymret mig for meget, men nu har jeg overskud til hver dag, hvad den end måtte bringe. 🙏🏻 De bedste og varmeste anbefalinger Louise Bjerg Pedersen

Ofte stillede spørgsmål

Er du i tvivl om noget, så tag fat i os i dag.
Ring på tlf. 31 77 07 57 eller send en mail på hey@heypeople.dk eller via kontaktformularen.
Vi glæder os til at tale med dig!

Du behøver ikke en lægehenvisning for at deltage i metakognitiv gruppeterapi. Metakognitiv gruppeterapi er billigere (kr. 330,- pr. time) end den egenbetaling, du selv skal afholde, når du har en lægehenvisning til psykolog. Hvis du har en lægehenvisning betaler du
selv kr. 412,75,- for første konsultation og kr. 344,17,- for efterfølgende konsultationer. Bemærk, at sygeforsikringen ”danmark” giver tilskud til gruppeterapi for behandling af angst og/eller depression.

Der er maksimalt 9 deltagere i en gruppe.

Metakognitiv gruppeterapi består af 12 sessioner fordelt over 6 uger (6 x 2 timer). I sommerperioden kører vi også intensivt forløb af 4 x 3 sessioner.
Hver session har sit eget tema, så bestræb dig på at komme til alle sessioner. På den måde får du mest ud af forløbet. Hvis du ikke kan deltage enkelte sessioner, kan du evt. lave aftale om at deltage på et andet hold samme dag. Du har altid mulighed for at tilkøbe individuelle sessioner til halv pris (kr. 550,-), så længe du følger gruppeforløbet.

Nej, du kan kun købe et helt gruppeforløb.

Metakognitiv terapi er en uhyre enkel terapiform, som er nem at lære. Metoden virker, hvis man bruger den. Det handler først og fremmest om at ændre tænkevaner. Nogen mennesker oplever metoden som en åbenbaring og bryder omgående med gamle usunde tankemønstre. Andre har sværere ved at ændre tankevaner og har behov for flere sessioner. Metakognitiv terapi er generelt en korttidsterapi.