Onlineforløb

Online metakognitiv gruppeterapi – slip stress, angst og depression på 6 uger

OBS! Vi skal passe godt på hinanden. På grund af situationen med Corona/Covid-19 tilbyder vi i øjeblikket udelukkende online terapi.

Pris:
3.950,-
Varighed:
6 uger.
Forløbstype:
Online videoforløb.
Tilmeld dig her

Få styr på din stress, angst eller depression

Har du svært ved at finde ro og nærvær? Har du bekymringer og grublerier, som har taget overhånd? Frygter du, hvad tankerne gør ved dig? Eller har du vanskeligt ved at håndtere stærke følelser?

Sådan behøver det ikke være!

I online metakognitiv gruppeterapi lærer du, at lade ovenstående situationer være fortid.

Vi mødes på en sikker online platform særligt velegnet til gruppeforløb. Løsningen giver en fleksibel mødeform og egner sig til dig, der bor langt væk – eller har andre grunde til ikke at møde fysisk op.

Metakognitiv online gruppeterapi er ikke ’traditionel’ gruppeterapi, hvor du sidder i rundkreds og ’bearbejder’ dine tanker og følelser – og bliver klogere på dig selv. Det er en forskningsbaseret terapiform, der på 6 uger effektivt lærer dig, at slippe stress, angst og depression.

Uden at skulle tale i øst og vest om løst og fast bliver du udstyret med nye evidensbaserede værktøjer, der fremmer mental sundhed og trivsel. Du får al den viden, indsigt og support, som er nødvendig for at forstå og bruge værktøjerne.

Coronvirus og COVID-19. 

OBS. Pga. coronavirus og COVID-19, skal vi passe ekstra godt på vores sårbare og udsatte grupper.

I hele Danmark er strategien for håndteringen af conoravirus/COVID-19 ændret, så fokus nu er på at begrænse smittespredning og prioritere behandling til dem, der har mest brug for det.

Det betyder, at heypeople ikke længere tilbyder traditionel fremmøde terapi, men udelukkende digitale online sessioner.

Du kan finde informationer om coronavirus/covid-19 her og på den myndighedsfælles hotline på 7020 0233.

Er online metakognitiv gruppeterapi noget for mig?

Hvis du kan nikke genkendende til ét eller flere af disse udsagn, er du selvskreven til en plads på holdet:

 • Tankemylder forstyrrer mig om dagen og holder mig vågen om natten.
 • Mine bekymringer og grublerier har taget overhånd.
 • Jeg er ofte trist over eller bange for ting, som andre ikke tænker over.
 • Jeg er på vagt overfor ting og tanker, jeg føler er truende.
 • Jeg har ubehagelige fornemmelser i kroppen og frygter at blive syg af stress.
 • Jeg har forsøgt mig med forskellige former for terapi – uden succes.
 • Jeg har prøvet at geare ned – uden held.
 • Jeg vil videre nu – ud af hovedet og ind i livet!

Metakognitiv gruppeterapi fører bevisligt til færre psykiske helbredsproblemer.

Online metakognitiv gruppeterapi er online-udgaven af vores populære forskningsbaserede metakognitive gruppeterapi forløb, som er resultatet af et 2-årigt forskningsprojekt under psykologiprofessor Dr. Adrian Wells. Psykologerne Carsten Juul og Sisse Find Nielsen var primære behandlere på Dr. Wells forskningsprojekt. De er således psykologerne, der har udført gruppeterapien, som evidensen for metakognitiv gruppeterapi baserer sig på.

I 6 uger trænes du i anvendelsen af banebrydende metakognitive værktøjer under supervision fra gruppens metakognitive terapeut. Gennem træningen og den nye psykologiske viden, du tilegner dig, vil du opleve markant mere trivsel og langt færre psykiske helbredsproblemer.

Du kan forvente en lang række aha-oplevelser, efterhånden som dine forestillinger om, hvordan din psyke fungerer, bliver vendt på hovedet. Jo mere du tager de nye redskaber til dig, jo mere vil dit nærvær, velvære og mentale overskud vokse.

Hvad får jeg ud af online forløbet?

 • Du får viden om de tankevaner, der skaber stress, angst og depression.
 • Du får indsigt i redskaber og værktøjer, der kan overvinde dem.
 • Du får kontrol over tankemylder, bekymringer og grublerier.
 • Du får træning i at tage ’mentale pauser’ fra tankerne.
 • Du får træning i at være nærværende og mentalt til stede.
 • Du får øvelser, der træner og vedligeholder mentalt overskud og undgår psykiske helbredsproblemer.
 • Du lærer en masse af de øvrige deltageres spørgsmål og erfaringer.

Virker det, selvom det er online?

De metakognitive værktøjer er overordentlig effektive, når du forstår at bruge dem. Det er ikke afgørende, om du tilegner dig værktøjerne ved fremmøde eller online. Det afgørende er, at du får en grundig indføring af en erfaren terapeut, så du bruger værktøjerne 100% korrekt.

Hos heypeople varetager erfarne psykologer alle onlineforløb. Vi har højeste niveau af uddannelse i metakognitiv terapi og står bag den epokegørende forskning i metakognitiv gruppeterapi.

Hvordan er det at gå i online gruppeterapi?

I online metakognitiv gruppeterapi ser og hører vi tydeligt hinanden. På den måde opnår du alle fordelene ved et gruppeforløb, også selvom det foregår online. For eksempel indser du hurtigt, at du ikke er alene med negative tanker og følelser. Du opdager også, at du ikke er spor “unormal” , men at du træffer nogle valg og beslutninger, som fører til mentale helbredsproblemer. Du indser også, at du nemt og hurtigt kan træffe andre valg, som giver dig markant mere mentalt overskud.

Online metakognitiv gruppeterapi starter allerede, når du har tilmeldt dig gruppeforløbet. I forbindelse med din tilmelding modtager du et e-hæfte med informationer og en opgave, du skal lave inden vi mødes til første session. Når forløbet begynder vil du få yderligere instruktioner og hjemmeopgaver, som du skal lave mellem de enkelte sessioner.

Skal jeg have særligt udstyr?

For at deltage i vores online metakognitive gruppeforløb har du brug for:

 • en computer med webcam – og helst et headset eller høretelefoner.
 • en stabil internetforbindelse.
 • Sørg for at opholde dig et uforstyrret sted under møderne.

Har du ikke så meget erfaring med at begå dig online, hjælper vi dig, så du hurtig bliver fortrolig med denne mødeform.

Hvorfor vælge metakognitiv online gruppeterapi?

Der kan være mange grunde til at vælge online metakognitiv gruppeterapi. Her er blot nogle af dem:

 • Du sparer transporten i en hektisk hverdag.
 • Det føles rart og trygt, at få terapi i hjemlige omgivelser.
 • Du bor langt fra København og ønsker at gå hos os.
 • Du bruger i forvejen nettet til alt, så hvorfor ikke til online terapi?
 • Du bor i udlandet og søger behandling på dansk.
 • Du er syg eller svækket og magter ikke at gå ud.

Tilmeld dig
online forløbet her

Priser og tilskudsmuligheder:

Forløbet koster kr. 3950,- som betales ved tilmelding eller opsplittes i 6 rater som trækkes på selve kursusdagene. 

Sygeforsikring Danmark giver kr. 1200,- i tilskud til deres medlemmer til behandling af angst og depression.

Flere sundhedsforsikringer dækker også over metakognitiv gruppeterapi. Forhør dig hos dit forsikringsselskab.

Er du i tvivl om noget, så tag fat i os i dag. Ring til os på tlf. 31 77 07 57 eller send os en mail på hey@heypeople.dk eller via kontaktformularen. Vi glæder os til at tale med dig!

 • Metakognitiv gruppeterapi – Hold 1

  Onsdag d. 1. april kl. 16:00. Derefter onsdag d. 8/4, 15/4, 22/4, 29/4 og sidste gang onsdag d. 6. maj (6 x 2 timer i alt). OBS: Online forløb grundet Covid-19 epidemi!

 • Metakognitiv gruppeterapi – Hold 2

  Onsdag d. 1. april kl. 18:30. Derefter tirsdag d. 9/4, 16/4, 23/4, 30/4 og sidste gang tirsdag d. 7. maj (6 x 2 timer i alt). OBS: Online forløb grundet Covid-19 epidemi!

 • Metakognitiv gruppeterapi – Hold 3

  Tirsdag d. 28. april kl. 16.00. Derefter tirsdag d. 5/5, 12/5, 19/5, 26/5 og sidste gang tirsdag d. 2. juni (6 x 2 timer i alt). OBS: Online forløb grundet Covid-19 epidemi!

 • Metakognitiv gruppeterapi – Hold 4

  Tirsdag d. 28. april kl. 16.00. Derefter tirsdag d. 5/5, 12/5, 19/5, 26/5 og sidste gang tirsdag d. 2. juni (6 x 2 timer i alt). OBS: Online forløb grundet Covid-19 epidemi!

Dine kursusledere

Kurset afholdes af psykolog Sisse Find Nielsen eller psykolog Carsten Juul.

Hos Heypeople møder du aldrig en uerfaren gruppeterapeut, da det udelukkende er psykologer, der har udført terapien, som evidensen er baseret på, der varetager samtlige gruppeforløb.

Vi har det højeste niveau af uddannelse indenfor metakognitiv terapi (Advanced level uddannelse, level 1+2) og har begge haft hundredevis af personer i metakognitiv gruppeterapi under personlig supervision af Adrian Dr. Wells.

Ofte stillede spørgsmål

Er du i tvivl om noget, så tag fat i os i dag. Ring til os på tlf. 31 77 07 57 eller send os en mail på hey@heypeople.dk eller via kontaktformularen. Vi glæder os til at tale med dig!

Du behøver ikke en lægehenvisning for at deltage i metakognitiv gruppeterapi. Metakognitiv gruppeterapi er billigere (kr. 330,- pr. time) end den egenbetaling, du selv skal afholde, når du har en lægehenvisning til psykolog. Hvis du har en lægehenvisning til psykolog, skal du betale kr. 412,75,- for første konsultation og kr. 344,17 kr, for efterfølgende konsultationer. Bemærk, at sygeforsikringen ”danmark” giver tilskud til gruppeterapi for behandling af angst og/eller depression.

Der er maksimalt 9 deltagere i en gruppe.

Metakognitiv gruppeterapi består af 12 sessioner fordelt over 6 uger (6 x 2 timer). I sommerperioden kører vi også intensivt forløb af 4 x 3 sessioner.
Hver session har sit eget tema, så bestræb dig på at komme til alle sessioner. På den måde får du mest ud af forløbet. Hvis du ikke kan deltage enkelte sessioner, kan du evt. lave aftale om, at deltage på et andet hold samme dag. Du har altid mulighed for at tilkøbe individuelle sessioner til halv pris (kr. 550,-), så længe du følger gruppeforløbet.

Nej, du kan kun købe et helt gruppeforløb.

Metakognitiv terapi er en uhyre enkel terapiform, som er nem at lære. Metoden virker, hvis man bruger den, så det handler først og fremmest om at ændre vaner. Nogen mennesker oplever metoden som en åbenbaring og bryder omgående med gamle usunde tankemønstre. Andre har sværere ved at ændre tankevaner og har behov for flere sessioner. Metakognitiv terapi er generelt en korttidsterapi.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Hvis du ønsker at booke et forløb, kan du gøre det via vores onlinebooking. Bemærk også, at vi også tilbyder individuel online terapi.

Er du i tvivl om noget, så tag fat i os i dag. Vi besvarer gerne dine spørgsmål og hjælper med at finde frem til det forløb, der passer dig bedst. Du kan samtidig høre mere om tilskudsmulighederne fra sygeforsikring “danmark”. Du kan også høre om mulighederne for at betale dit forløb over flere gange.

Ring til os på tlf. 31 77 07 57 eller send os en mail på hey@heypeople.dk eller via kontaktformularen. Vi glæder os til at tale med dig!